(07-10.11.2019) Türkiye otizm ağı güçlendirme projesinde Aysun Kocaner: İletişim, Sunay Demircan: Kaynak Geliştirme, Murat Çekiç: Savunuculuk, Jülüde Işıl Bağatur: Hukuk. Eğitimini verdiler. STÖ lerinin istişareleri, Aksaray’da yaşanılan otizmli çocuklarla ilgili (insanlık suçu içeren) gündemin değerlendirildiği görüşmeler le tamamlandı. TOM üye dernekleri olarak paydaş olduğumuz bu çalışmada yürütücü Tohum Otizm Vakfı’na ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara Bobayder yönetimi olarak teşekkürler ediyoruz….#türkiyeotizmağıgüçlendirmeprojesi

(26 EKİM-30 EKİM.2019 Alanya) Bursa Otizmli Bireyler İle Anneleri Yardımlaşma Derneği olarak uluslararası ANCA World Alanya Otizm festivaline katılım sağladık. 4 gün süren festivalde 8 ülkeden Otizmli çocuklar ve aileleri ile güzel bir sinerji oluşturuldu. Ardından spor müsabakalarıyla devam edildi. Ülkemizde gerçekleşen bu organizasyon 3 yıldır, otizm tanılı Çocuklarımız ve ailelerinin hayatlarına renk kattı, bu çalışma bizler için mükemmel bir etkinlik. ANCA Word festivali bu yılda keyifli dostluklarla tamamlandı. Bu çalışmada emeği geçen,katılım sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara,OTİSİUM yönetimi sayın Erdal Ateş, Çiğdem Ateş ve İbrahim Acar’a Teşekkürler ediyoruz….#Bobayder

(18.10.2019)Türkiye Otizm meclisi 5. Genel kurul toplantısında İzmir-Seferihisar’da gerçekleştirdik. Otizm adına beklentilerimiz büyük. Otizmli çocuklarını çok zor şartlarda bırakıp, onların zamanından çalarak her platformda ailelerimizin sesini duyurmaya, sorunlara çözüm üretmeye çalışan, gece gündüz demeden yollara düşen tüm STK başkanları, hepimizin emeğine yüreğine sağlık… Bu çabalarımızın pozitif sonuçlarının sahada uygulandığını gördüğümüz gün hepimizin tüm yorgunluğu bitecektir biliyoruz. Gözümüz kulağımız TBMM Otizm-Down komisyonunun kararlarında. #Bobayder

(09.10.2019) Yıllardır umut diye diye Çalınan kapılar,her seferinde Türkiye Büyük Millet Meclisine varıyor. En son 3 Aralık 2016 cumartesi günü, dönemin Başbakanı açıklama yaparak Otizm Eylem Planı yasalaşarak Resmi Gazetenin :29907 SAYI sında ilan edilerek yürürlüğe girdi ONANDI dedik.!!! 3 Yıl geçti. Yine bir karar anı için “TBMM” ONANMIŞ olan bu konuyu , yine komisyon kararlarıyla donatmak için çalışıyor. Umarım yaraların sarılması için bu kez tamam dır. Türkiye otizm meclisi olarak ; aylardır bu komisyon ve komisyon üyelerimizi alandaki sorunları tam anlamıyla tanımlaya bilmeleri için çabalıyoruz. Umarım Artık Son dur.. *Otizm,Down ve buna benzer tanılarla büyüyen ÇOCUKLARIMIZ eğitim,sağlık,spor,sosyal haklar,mola evleri,yaşam merkezleri …….vb. Gözümüz kulağınız Yine Mecliste. Hayırlısı olsun. #otizmeylemplanı #Bobayder #Tbmm #Türkiyeotizmmeclisi

Bugün kadın dayanışmasının güzel bir örneğini sergiledik.Bursa Otizmli Bireyler ile Anneleri Yardımlaşma derneği başkanı Kıymet Bilgici,NKK kadın meclisi başk. Nergiz döner,Koza kadın dern.başk: Nejla Türemen , Pir Sultan Abdal kültür derneği temsilcisi ,Bahar Akça, Cumhuriyet kadın dayan.dern.başk: Özlem Atalay , Ertuğrul mah.kadın dayan. der. başkan:Saadet Gönülsüz ve dostlarla pazar yeri belediye başkanı Zekiye Tekin i ziyaret ettik.#Bobayder